روایتی کوتاه از سفر دولت سیزدهم به کشور عمان

سفر به همسایه قدیمی

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» صبح امروز دوشنبه (دوم خرداد) در راستای تقویت دیپلماسی همسایگی و گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، سلطان عمان، به این کشور سفر کرد. 
اشتراک گذاری
01 خرداد 1402
نویسنده : ستاد روایت پیشرفت
منبع : ایرنا
کد مطلب : 8444

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» دوم خردادماه سال ۱۴۰۱ در راستای تقویت دیپلماسی همسایگی و گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، سلطان عمان، به این کشور سفر کرد.

این پنجمین سفر خارجی آیت‌الله رئیسی در طول دوره فعالیت دولت سیزدهم و نخستین سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عمان در دوره سلطان جدید این کشور است، رئیس جمهور پیش از این در راستای تقویت روابط ایران با کشورهای منطقه، به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر سفر کرده بود.

اهداف سفر به عمان به روایت آیت‌الله رئیسی

آیت‌الله رئیسی قبل از عزیمت به مسقط که به دعوت رسمی پادشاه عمان صورت گرفت، در فرودگاه مهرآباد گفت که سفر به عمان گامی برای توسعه روابط خوب با همسایگان است وامیدواریم این سفرها تداوم داشته باشد و این سفر با دعوت آقای هیثم بن طارق سلطان عمان انجام می‌شود.

وی به روابط خوب بین تهران – مسقط اشاره کرد و گفت: روابط سیاسی و اقتصادی ما با کشور دوست، برادر و همسایه‌مان عمان خوب است اما این سطح از روابط برای هیچ‌یک از دو طرف قابل قبول نیست و برای همین تصمیم و اراده هر دو کشور به ارتقای سطح روابط سیاسی و اقتصادی است و روابط تهران – مسقط می‌تواند توسعه یابد.

رئیس جمهور گفت: توسعه روابط دوجانبه مورد بحث است و روابط منطقه‌ای در گفت‌وگوی دو طرف خواهد بود و همکاری‌های دو کشور در مسایل و حوزه مختلفی که در منطقه وجود دارد هم از موضوعات این سفر است. در حوزه حمل و نقل، انرژی، گردشگری به ویژه گردشگری سلامت می‌توانیم روابط بیشتری تعریف کنیم.

آیت‌الله رئیسی با بیان این‌که در این سفر تفاهم نامه‌هایی بین دو کشور به امضا می‌رسد و اجراییات آن به دنبالش پیگیری می‌شود، این نکته را هم متذکر شد که «سفر به عمان در راستای توسعه سیاست همسایگی انجام می‌شود و از نظر ما بسیار دارای اهمیت است».

رئیس جمهور توسعه روابط را نکته محوری سفر به عمان دانست و تأکید کرد: همکاری‌ها و گفت‌وگوهای منطقه‌ای می‌تواند امنیت‌ساز باشد و حضور نیروهای خارجی و بیگانه نه‌تنها امنیت‌ساز نیست، بلکه امنیت منطقه را  مورد تهدید قرار می‌دهد.

وی با اشاره به مواضع مشترک بین دو کشور ایران و عمان، گفت: امیدواریم این سفر که در راستای سیاست ارتباط با کشور دوست و همسایه است توسعه یابد و گامی برای روابط خوب با همسایگان باشد و  استمرار داشته باشد.

سپس رئیس جمهور کشورمان ساعت ۷:۵۲ دقیقه با بدرقه «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور تهران را به مقصد مسقط ترک کرد.

هواپیمای حامل رئیس جمهور و هیأت همراه ساعت ۱۱ صبح در حالی در فرودگاه ویژه سلطنتی مسقط به زمین نشست که قرار بود استقبال از آیت‌الله رئیسی در فرودگاه توسط وزیر خارجه آن کشور انجام شود اما سلطان عمان خودش برای استقبال از رئیسی پای پرواز آمد تا او را به کاخ سلطنتی همراهی کند و آئین استقبال رسمی در کاخ العلم برگزار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Home
Account
Cart
Search